GenelİncelemelerOyun

En İyi Yarış Oyunları

Google News Abone Ol

Hız tutkunu oyuncuların en sevdiği oyun çeşidinden biri yarış oyunlarıdır. Lüks spor araçlar ile şehrin altını üstüne getirirken oldukça eğleniyor olmamız ve özellikle lisanslı araç paketleri ile tıpkı gerçeğini kullanıyormuş hissiyatı oyunun kendine bağlaması için yeterli oluyor doğrusu.

Küçük büyük hemen her yaş kesiminin severek oynadığı yarış oyunları, kız erkek ayırt etmeden ekrana kitleyerek heyecan verici anlar yaşatıyor. Özellikle trafiğe açık alanlarda yapılan yarış ve hız, oyuna ayrı bir heyecan katıyor. Gece vakti gelişmiş grafikler ile yarı atmosferini derinden yaşatan yarış oyunlarının zevkinin apayrı olduğundan söz edebiliriz. En iyi grafiklere sahip, gerek oynanış, gerek hikaye olarak değerlendirdiğimiz en iyi yarış oyunlarını sizler için derledik.

1. Need for Speed: The Run (2011)

15 kasım 2011 tarihinde oyun dünyasına “Merhaba!” diyen Need for Speed: The Run, EA Black Box, Firebrand Games tarafından geliştirilen oldukça başarılı bir yapımdır. Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360, Wii, Nintendo 3DS platformlarında oynanabilir olan oyunun hikayesini Alex De Rakoff kaleme aldı. Açıkçası oldukça kaliteli bir senaryo yazdığını söylemek yanlış olmaz.

Need for Speed: The Run oyununda dünya çapında büyük bir yarış düzenleniyor. Mafya ile başı dertte olan kahramanımız Jack, San Francisco’dan New York’a kadar düzenlenen sokak yarışını kazanmak zorunda kalıyor. Bu yarış esnasında başına türlü belalar gelse de bir çaresini bularak paçayı sıyırmayı başarıyor.

Oyunun ana hikayesinin detaylı anlatılmadığını söyleyebiliriz ancak çıkış yolu oldukça iyi. Zamanında Battlefield 3‘e güç veren oyun motoru DICE‘yi kullanan Need for Speed: The Run, oldukça iyi grafiklere sahip. Need for Speed serilerinden alışık olduğumuz birçok araç yine bu oyunda da yer alıyor. DICE motoru ile birleşen harika tasarımlı araçlar adeta göz okşuyor.

Binlerce millik yarışı tamamlamaya çalışan Jack Rourke, bir tarafından peşindeki mafya, bir taraftan da polisle uğraşmak, 25 milyon dolar için katıldığı yarışı kazanıp borçlarını ödemek zorunda. Bakalım şoför koltuğunda siz olunca Jack bu zorlu yolları aşarak birinci olabilecek mi.

2. Forza Horizon 3 (2016)

Yarış oyunlarında araçların grafikleri güzel olur, eyvallah da. Bir yarış oyununda çevre bu kadar mı detaylı olur? Size bir açık dünya oyununun çevre grafiklerini hissettiren Forza Horizon 3, 27 Eylül 2016 tarihinde piyasadaki yerini aldı. O tarihten bu yana milyonlarca kez satılan oyun, halen daha satışına devam ediyor. Playground Games, Turn 10 Studios tarafından geliştirilen oyun, Xbox One, Microsoft Windows, Windows 10 platformlarında oynanabiliyor.

Muazzam grafiklere araç modifiye özelliği de eklenince ortaya adeta bir şaheser çıkıyor. Araçların kalitesine, özelliklerine ve hızına göre sınıflandırma yapılıyor.  D, C, B, A, S1 ve S2 olarak ayrılan sınıflardaki araçaları modifiye ederek bir üst sınıfa çıkarabiliyorsunuz. Ancak bu sizi şaşırtmasın. Çünkü C sınıfındaki bir aracı S1 sınıfına çıkardığınızda, S1 sınıfındaki araçlar ile aynı hızda gitmiyor. Bunun sebebi sınıflandırmanın hıza göre değil, aracın genel özelliklerine göre belirleniyor olması.

Bir önceki oyun olan Forza Horizon 2‘den 2 kat daha büyük bir haritaya sahip olan oyunu oynadıysanız, sizlere Forza Horizon 4‘ü önerebiliriz. Forza Horizon 4’ün 2 Ekim 2018 tarihinde çıkması bekleniyor.

3. Dirt 4 (2017)

Birbirinden hızlı araçlarla zorlu yollarda mücadele vererek bitiş çizgisini olabildiğince çabuk geçmeye çalışacaksınız. Rally heyecanıgelişmiş grafikler ile olabildiğince derinden hissedeceksiniz. EGO motoru ile Codemasters tarafından geliştirilen Dirt 4, 6 Haziran 2017 tarihinde çıktı ve o tarihten bu yana milyonlarca satış yaptı. Halen satış yapan seriden Dirt 4’te birbirinden farklı modelde araç bulunuyor. Oldukça iyi grafiklere sahip oyunda parkurlar da araçlar kadar gerçekçi tasarlanmış.

Özellikle araç içi sürüş modu oyunun fiziği ile birleşince ortaya çok daha gerçekçi bir yapım çıkmış. Modifiye ederek gücüne güç kattığınız yarış arabaları ile oyunun atmosferine kendinizi iyice kaptıracaksınız. PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows oynanabilen Dirt 4, en iyi yarış oyunları arasında yer alıyor.

4. Real Racing 3 (2013)

2013 yılında çıkmasına karşın oldukça iddialı grafiklere sahip olan araba yarışı oyunu Real Racing 3, isminden de anlaşılabileceği gibi çok gerçekçi grafiklere ve yapay zekaya sahip. Yapay zekanın araba yarışı oyununda ne işi var demeyin, nitekim o kadar gerçekçi bir oynanışa ve yarış ortamına sahip olan oyunda herhangi bir yarış içerisindeki rekabeti fark ettiğinizde ne demek istediğimizi anlayacaksınız.

Çok iyi bir yarış deneyimi sunan 2013 yılında çıkış yapan oyun, ne yazık ki sadece mobil platformlara çıktı. Günümüzde çok kaliteli grafik işlemcilerine sahip olan cep telefonlarında deneyimlenen oyunları düşündüğümüzde, Real Racing 3 bu listede iyi bir konuma yerleşebilecek potansiyele sahip diyebiliriz.

Oyunu iOS ve Android mağazalarından ücretsiz olarak indirip oynayabiliyorsunuz ancak oyunun içerisinde sizi satın almaya teşvik edici freemium” standartlarını hatırlatmak isteriz. Tabii bu oyunu ücretsiz bir şekilde oynayarak bitirmenize engel olmayacaktır.

Oyunun yapımcılar tarafından sürekli güncelleniyor olmasından kaynaklı ve gerçekten büyük depolama alanına ihtiyaç duymasından dolayı, mobil cihazınızın dahili depolama alanının 16 GB ve üzeri olmasını tavsiye ederiz. Her şeyi çıkardıktan sonra oyunu kurmak için 4 GB depolama alanı sonrası için de yeterli olacaktır. Birçok görevi ve birbirinden eğlenceli yarış mekanikleri ile Real Racing 3‘ü kesinlikle oynamanızı tavsiye ederiz.

5. Need for Speed: Underground 2 (2004)

EA Black Box tarafından geliştirilip Electronic Arts tarafından 2004 Mayıs ayında yayınlanan ve o tarihten bu yana milyonlarca oynanan ve halen daha oynanmaya devam eden harika bir yapımdır Need for Speed: Underground 2. Çıkışı ile birçok dalda ödül alan oyun aynı zamanda VGX En İyi Kadın Seslendirme Sanatçısı Ödülü‘ne de layık görülmüştür.

Müziklerinin bestesini Tom Salta’nın yapmasından kaynaklı olmasındandır, birçok oyuncuyu yarışa adapte etmekte başarılı olmuştur. PlayStation 2, Microsoft Windows, Xbox, PlayStation Portable, GameCube, Game Boy Advance, Nintendo DS, Java platformları için çıkan oyun, zamanının en iyi grafiklerine sahip oyunlarından biriydi. Üstelik bu grafikler etkileyici modifiye mekanikleriylede harmanlanmış şekilde bizleri karşılıyordu.

Özellikle araç tasarımları ve kaplamalarda grafik işçiliğinin ön planda olmasına karşın, çok iyi bir optimizasyona sahipti ve zamane bilgisayarlarının çoğunda sorunsuz bir şekilde çalışabiliyordu. Günümüzde birçok oyunda şikayetçi olduğumuz bugların da oyunda olabildiğince az yer alıyor olması adeta göz doldurmakta. Bug nedir bilmiyorsanız “Bug Nedir? Nasıl Oluşur?” isimli makalemizi okuyabilirsiniz.

6. Assetto Corsa (2014)

19 Aralık 2014 tarihinde çıkış yapan ve çıktığı günden bu tarihe kadar halen sevilerek oynanan araba yarışı oyunu, kendisini deneyimleyenlerden ortalama olarak %92’lik bir beğeni almayı başardı. Kunos Simulazioni geliştirilen oyun, PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows platformlarında oynanabiliyor.

Oculus Rift gibi VR başlıklarını destekleyen ve günümüz teknolojisine oldukça aşina bir şekilde geliştirilen oyun, üst düzey grafikler ile bizleri karşılıyor. Bu özellikleri ile iyi bir yarış simülasyonu olmaya aday bir oyun haline geliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=f4JqCmt9hzE

7. Burnout Paradise (2008)

Criterion Games tarafından 22 ocak 2008 tarihinde oyun dünyası ile buluşan ve çıktığı ilk günden bu yana beğenilerek oynanan, kaza yapmayı eğlenceli hale getiren ve araba yarışına yeni bir eğlence anlayışı kazandıran, günümüzde eski oyuncuların gözünü dolduran oyun Burnout Paradise, en iyi araba yarışı oyunları listemizde yer almazsa olmazdı.

Birbirinden farklı arabaların yer aldığı Burnout Paradise, araba yarışı oyunlarına yeni bir bakış açısı kazandırmayı başardı. 2008 yılında çıkmasına karşın iddialı grafikler ile gelen oyun, Playstation, Xbox ve PC‘de oynanabiliyor.

Burnout Paradise oyununda en seveceğiniz özelliklerden biri kaza efektleri olacak. Gerçekçi grafiklerin aynı şekilde gerçekçi kaza animasyonları ile kombinlenmesi oyunu daha bir oynanabilir kılmakta.

Oyundaki harita ve oynanış yeni oyunlardan farklı olduğundan günümüz oyuncularına biraz yabancı gelebilir. Ancak zor olsa da oyuna alışmak mümkün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir